nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Jordbruket ska öka produktion av biomassa

  • Annons 1

Regeringen anser att jord- och skogsbruk kan öka produktionen av biomassa. Formas har nu fått i uppdrag att utlysa tio miljoner kronor för att utveckla ett hållbart uttag av biomassa i jordbruket.

– Som jag ser det är jordbruket oerhört viktigt för att vi ska klara av att ställa om mot mer förnybar energi, säger Eskil Erlandsson.

Fokus bör vara kunskapsuppbyggnad och informationsinsatser samt utvecklingsinsatser för praktisk tillämpning på företagsnivå. Prioriterade områden är bland andra användningen av restprodukter från jordbruket, exempelvis gödselbaserad biogas, samt användningen av fossil energi vid uttag av biomassa.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.

  • Annonskod Huvudspalten 4