nr-logo

Hållbarhet i praktiken

FOTO: Flickr

Jordanien satsar på soldrivna moskéer

Inom en snar framtid kommer alla moskéer inom Jordaniens gränser att drivas på solenergi.

 • Annons 1

Driften av en moskéer är energiintensiv och eftersom solen skiner i Jordanien ungefär 300 dagar om året så finns det goda förutsättningar att reducera energiräkningen och även att minska landets importberoende. Idag kommer 96 procent av landets energikonsumtion från importerade energikällor, skriver Greener Cities & Communities.

Jordanien startar upp projektet med 120 moskeér men i slutet av året ska alla landets 6000 moskéer drivas på solenergi.

Etiketter:,

Kommentarer

2 reaktioner till “Jordanien satsar på soldrivna moskéer”

 1. Hr, Besserwisser skriver:

  Hej!
  Är det landet Jordanien ni skriver om? Eller finns det något ställe som heter Jordan? Jordanfloten? Fattar inte?

  1. Emma Casserlöv skriver:

   Hej besserwisser! 🙂 Vi upptäckte också att det engelska namnet på Jordanien hade halkat med och ändrade. Men tack för vakna ögon!

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.

 • Annonskod Huvudspalten 4