nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Moske.Jordan
FOTO: Flickr

Jordanien satsar på soldrivna moskéer

Inom en snar framtid kommer alla moskéer inom Jordaniens gränser att drivas på solenergi.

 • Annons 1

Driften av en moskéer är energiintensiv och eftersom solen skiner i Jordanien ungefär 300 dagar om året så finns det goda förutsättningar att reducera energiräkningen och även att minska landets importberoende. Idag kommer 96 procent av landets energikonsumtion från importerade energikällor, skriver Greener Cities & Communities.

Jordanien startar upp projektet med 120 moskeér men i slutet av året ska alla landets 6000 moskéer drivas på solenergi.

Taggar:,

Kommentarer

2 reaktioner till “Jordanien satsar på soldrivna moskéer”

 1. Hr, Besserwisser skriver:

  Hej!
  Är det landet Jordanien ni skriver om? Eller finns det något ställe som heter Jordan? Jordanfloten? Fattar inte?

  1. Emma Casserlöv skriver:

   Hej besserwisser! 🙂 Vi upptäckte också att det engelska namnet på Jordanien hade halkat med och ändrade. Men tack för vakna ögon!

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Snabbguide för rätt plastval

Jobbar du med förpackningar? Nu lanserar Förpacknings- och Tidningsinsamlingen ett verktyg för att stötta branschen att välja plaster som är enkla att återvinna.

 • Annonskod Huvudspalten 4

En miljon elbilar kan rädda klimatet

Debatt

En miljon elbilar kan i rätt kombination med andra satsningar räcka för att skapa en helt fossilfri fordonsflotta. Vi bör göra elbilarna självkörande och dela dem via bildelningstjänster. Tillsammans med ökad kollektivtrafik, cykling och förnybar el skulle detta dessutom kunna bli billigare för samhället än dagens system, skriver Henrik Ny, universitetslektor vid Blekinge Tekniska Högskola.

Sex klimatinnovationer som stoppar uppvärmningen

En bilförsäkring som baseras på bilförarens körmönster i realtid, en tvättmaskin som gör tvättmedel och varmvatten överflödigt och alger som ger mer effektiv solenergi. Det är några av de klimatinnovationer som får WWFs utmärkelse Climate Solver 2017.