nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Jord- och skogsbruk ska kartlägga energianvändning

  • Annons 1

Regeringen har beslutat att de areella näringarna som jordbruk, skogsbruk, fiske och rennäringen ska kartlägga sin energianvändning. Syftet är att få fram konkreta förslag och möjliga åtgärder för att spara energi samt se över hus fossila bränslen kan ersättas vid uppvärmning.

Kartläggningen är ett gemensamt uppdrag för Energimyndigheten, Skogsstyrelsen, Jordbruksverket, Fiskeriverket och Sametinget.

– Jag ser två stora vinster med detta uppdrag. Det viktigaste av dessa är självklart att minska utsläpp av fossila växthusgaser. Sen är det ett extra stort plus att konkurrenskraften förbättras och företagaren kan spara pengar genom lägre energikostnader, säger jordbruksminister Eskil Erlandsson.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.