nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Jord- och skogsbruk ska kartlägga energianvändning

  • Annons 1

Regeringen har beslutat att de areella näringarna som jordbruk, skogsbruk, fiske och rennäringen ska kartlägga sin energianvändning. Syftet är att få fram konkreta förslag och möjliga åtgärder för att spara energi samt se över hus fossila bränslen kan ersättas vid uppvärmning.

Kartläggningen är ett gemensamt uppdrag för Energimyndigheten, Skogsstyrelsen, Jordbruksverket, Fiskeriverket och Sametinget.

– Jag ser två stora vinster med detta uppdrag. Det viktigaste av dessa är självklart att minska utsläpp av fossila växthusgaser. Sen är det ett extra stort plus att konkurrenskraften förbättras och företagaren kan spara pengar genom lägre energikostnader, säger jordbruksminister Eskil Erlandsson.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.