nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Jönköping i topp för solcellsstöd

  • Annons 1

Den 1 juli i år infördes det statliga solcellsstödet. Intresset har varit stort: länsstyrelserna har tagit emot 258 ansökningar på totalt 152 miljoner kronor.

Nu har Energimyndigheten fördelat pengarna, totalt 47,5 miljoner kronor, mellan 21 länsstyrelser. Mest pengar, över 12 miljoner kronor, får Jönköping. Det beror på att man i fördelningen tagit störst hänsyn till det totala ansökta beloppet i länet, men också till befolkningsmängden.

– Jönköping länsstyrelse har varit duktiga på att marknadsföra solel och jobbat mycket med den här satsningen, säger Mattias Blomberg, handläggare på Energimyndigheten.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sverige bäst på jämställdhet

Sverige är bäst i Europa på jämställdhet. Det visar färska siffror från det det europeiska jämställdhetsinstitutet EIGE. Men även om Sverige ligger i topp så finns det stora utmaningar under ytan.

Christoffer Bergfors årets hållbara ledare

Hamburgerkedjan Max Burgers vice vd Christoffer Bergfors har utnämnts till årets hållbara ledare av nätverket för Hållbart Näringsliv.
– Det känns fantastiskt kul och ger mig en sporre att göra mer och visa att det går att göra hållbarhet lönsamt, sade Christoffer Bergfors under prisceremonin.