nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Jönköping i topp för solcellsstöd

  • Annons 1

Den 1 juli i år infördes det statliga solcellsstödet. Intresset har varit stort: länsstyrelserna har tagit emot 258 ansökningar på totalt 152 miljoner kronor.

Nu har Energimyndigheten fördelat pengarna, totalt 47,5 miljoner kronor, mellan 21 länsstyrelser. Mest pengar, över 12 miljoner kronor, får Jönköping. Det beror på att man i fördelningen tagit störst hänsyn till det totala ansökta beloppet i länet, men också till befolkningsmängden.

– Jönköping länsstyrelse har varit duktiga på att marknadsföra solel och jobbat mycket med den här satsningen, säger Mattias Blomberg, handläggare på Energimyndigheten.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.