nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Jönköping i topp för solcellsstöd

  • Annons 1

Den 1 juli i år infördes det statliga solcellsstödet. Intresset har varit stort: länsstyrelserna har tagit emot 258 ansökningar på totalt 152 miljoner kronor.

Nu har Energimyndigheten fördelat pengarna, totalt 47,5 miljoner kronor, mellan 21 länsstyrelser. Mest pengar, över 12 miljoner kronor, får Jönköping. Det beror på att man i fördelningen tagit störst hänsyn till det totala ansökta beloppet i länet, men också till befolkningsmängden.

– Jönköping länsstyrelse har varit duktiga på att marknadsföra solel och jobbat mycket med den här satsningen, säger Mattias Blomberg, handläggare på Energimyndigheten.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.