nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Jönköping får störst solcellsstöd – igen

Nu är klart hur mycket solcellsstöd länsstyrelserna får för 2010. Liksom i fjol toppar Jönköping stödligan.

  • Annons 1

Energimyndigheten har fördelat 58,5 miljoner kronor mellan landets länsstyrelser. Pengar som de i sin tur ska dela ut till olika solcellsprojekt. Stödet delas ut för andra året i rad, och liksom i fjol var intresset stort. Av de medel som tidigare har delats ut ligger Jönköping i topp. Så var det även denna omgång, totalt får länet över nio miljoner kronor.

Stockholm och Skåne fick båda över åtta miljoner kronor, medan Västerbotten och Norrbotten var de län som fick minst, 7 500 kronor respektive inget stöd alls.

Hur mycket stöd ett län får beror dels på söktrycket i länet, dels på befolkningsmängd.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.