nr-logo

Hållbarhet i praktiken

John Söderberg, SGBC
John Söderberg blir tillförordnad vd på Sweden Green Building Council. FOTO: Sweden Green Building Council

John Söderberg ny tf vd på SGBC

Sweden Green Building Council får en tillförordnad vd från 1 november. Cecilia Ehrenborg Williams slutar av personliga skäl.

  • Annons 1

Sweden Green Buildings vd Cecilia Ehrenborg Williams slutar av personliga skäl. Medan rekryteringen av ny vd pågår kommer John Söderberg att fungera som tillförordnad vd för organisationen, som förvaltar en rad miljömärkningar för fastigheter.

John Söderberg kommer från JR Markteknik, där han varit vd. Han har lång erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen och har bland annat varit styrelseledamot i Stockholms Byggmästareförening och vd för Skanska Teknik. Han tillträder 1 november.

– Vi är mycket glada över att John kliver in som tillförordnad vd. John kan branschen i dess olika delar och har stor erfarenhet av att driva organisationer i förändring och utveckling. Han kommer nu att ta vidare det arbete som redan påbörjats, för att sedan kunna lämna över till nästa vd. En ny vd-rekrytering genomförs nu och det känns tryggt att John är på plats under den perioden, säger Jeanette Reuterskiöld, styrelseordförande för Sweden Green Building Council, i ett pressmeddelande.

Läs mer: Nu byggs Sveriges första nollCO2-byggnad

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.