nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Johan Laurell är ny avfallschef på Uppsala Vatten från och med 28 maj. FOTO: Uppsala Vatten och Avfall

Johan Laurell lämnar RISE

Han lämnar posten som marknadschef och affärsutvecklare på det statliga forskningsinstitutet RISE för att bli avfallschef på Uppsala Vatten och Avfall.

  • Annons 1

– Utveckling är viktigt för mig. Men i utvecklingsarbete är det också viktigt att inte tappa bort eller kasta ut det som redan fungerar. I min roll som ny avfallschef vill jag ta tillvara på den kompetens som finns och använda den så klokt som möjligt för att utvecklingen ska bli så bra som möjlig, säger Johan Laurell.

Johan Laurell arbetade mellan år 2004 och 2009 som verksamhetsansvarig för Hovgårdens avfallsanläggning och var då bland annat med vid bildandet av Uppsala Vatten som kommunalt bolag 2009. Sedan dess har han arbetat i det statliga forskningsinstitutet RISE med bland annat biogas- och avfallsfrågor.

Läs mer: Mattias Philipsson ny vd för Plastkretsen

– Det känns väldigt kul att komma tillbaka till Uppsala Vatten. Bolagets nya ledning har inlett ett väldigt spännande förändringsarbete som jag ser fram emot att vara med och bidra i, säger Johan Laurell.

– Utvecklingen i Uppsala kommun är expansiv och vi har en stor tillväxt. Vi på Uppsala Vatten är en oerhört viktig pusselbit i Uppsala stads utveckling, där en av de viktigaste utgångspunkterna är hållbarhet. Därför är det roligt att få Johan Laurell till oss som kan bidra till bolagets utveckling på området och samtidigt har en gedigen kompetens inom avfall och mycket goda ledaregenskaper, säger Sigrid De Geyter, vd på Uppsala Vatten.

Läs mer: Sweden Green Building Council får ny ordförande

Johan Laurell har en civilingenjörsexamen från Uppsala universitet och kommer att börja sin nya tjänst den 28 maj.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4