nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ja till citytunneln i Malmö

  • Annons 1

Regeringen har beslutat att ge tillåtlighet enligt miljöbalken till Citytunneln i Malmö. Järnvägsprojektet, som är avsett för persontrafik, omfattar totalt cirka 18 kilometer järnväg, varav cirka 12 kilometer dubbelspår från Malmö C till Öresundsbanan samt cirka sex kilometer förbindelsespår till Ystadsbanan och till Kontinentalbanan mot Trelleborg. Tunneln under centrala Malmö blir cirka sex kilometer lång.

I regeringsbeslutet ställs flera krav för tillåtligheten, bland annat om buller, påverkan på grundvatten, säkerhet och användning av schaktmassor. Länsstyrelsen får dessutom extra medel för den tillsyn som krävs. Tågtrafiken i Citytunneln kommer enligt planerna att kunna starta under 2009.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.