nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ja till citytunneln i Malmö

  • Annons 1

Regeringen har beslutat att ge tillåtlighet enligt miljöbalken till Citytunneln i Malmö. Järnvägsprojektet, som är avsett för persontrafik, omfattar totalt cirka 18 kilometer järnväg, varav cirka 12 kilometer dubbelspår från Malmö C till Öresundsbanan samt cirka sex kilometer förbindelsespår till Ystadsbanan och till Kontinentalbanan mot Trelleborg. Tunneln under centrala Malmö blir cirka sex kilometer lång.

I regeringsbeslutet ställs flera krav för tillåtligheten, bland annat om buller, påverkan på grundvatten, säkerhet och användning av schaktmassor. Länsstyrelsen får dessutom extra medel för den tillsyn som krävs. Tågtrafiken i Citytunneln kommer enligt planerna att kunna starta under 2009.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.