nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ja till citytunneln i Malmö

  • Annons 1

Regeringen har beslutat att ge tillåtlighet enligt miljöbalken till Citytunneln i Malmö. Järnvägsprojektet, som är avsett för persontrafik, omfattar totalt cirka 18 kilometer järnväg, varav cirka 12 kilometer dubbelspår från Malmö C till Öresundsbanan samt cirka sex kilometer förbindelsespår till Ystadsbanan och till Kontinentalbanan mot Trelleborg. Tunneln under centrala Malmö blir cirka sex kilometer lång.

I regeringsbeslutet ställs flera krav för tillåtligheten, bland annat om buller, påverkan på grundvatten, säkerhet och användning av schaktmassor. Länsstyrelsen får dessutom extra medel för den tillsyn som krävs. Tågtrafiken i Citytunneln kommer enligt planerna att kunna starta under 2009.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt beslut: Drivmedel ska klimat- och ursprungsdeklareras vid pump

Regeringen har beslutat om en ny förordning där konsumenter vid bränslepumpen ska få information om drivmedels klimatpåverkan och ursprung. Sverige blir först i världen med en sådan konsumentinformation och drivmedelsförordningen kommer gälla från år 2020.