nr-logo

Tidningen för miljöproffs

It-utrustning skrotas i onödan

  • Annons 1

En undersökning som företaget Inrego gjort visar att 83 procent av företag och myndigheter oftast skickar sina it-produkter som de inte längre använder till skrotning eller återvinning. Endast 12 procent skickar utrustning för återanvändning, vilket är den miljövänligare alternativet.

Henrik Nilsson som är vd på Inrego tycker att det är ett enormt resursslöseri. Han säger att majoriteten av it-utrustningen som skrotas istället kan återanvändas och vara till nytta i många år till.

I undersökningen deltog 100 svenska företag och myndigheter.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4