nr-logo

Tidningen för miljöproffs

It nyckel for att nå klimatmålen

It står för cirka 2 procent av de globala koldioxidutsläppen. Samtidigt bedöms it kunna minska koldioxidutsläppen med 15 procent. I dag, måndag, samlar regeringen till rundabordsamtal för att ta fram en digital agenda för Sverige.

  • Annons 1

It kan minska utsläppen inom områden som byggande, boende, energi och transporter. Enligt regeringen är It en viktig pusselbit för att Sverige ska kunna uppnå klimatmålet att minska koldioxidutsläppen med 40 procent till 2020. Regeringens rundabordsamtal på temat IT för miljön sker inom ramen för arbetet med att ta fram en digital agenda för Sverige – en ny nationell it-strategi. Syftet är att hitta den positiva potential för klimat- och miljöförbättringar som it kan bidra till ur ett samhällsperspektiv.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.