nr-logo

Tidningen för miljöproffs

It kan minska världens utsläpp

  • Annons 1

It och telekom kan bidra till att minska utsläppen av växthusgaser med nästan 8 gigaton om året. Det hävdar en rapport från den amerikanska organisationen Global e-Sustainability Initiative, skriver Ny teknik.

Det rapporteras flitigt att användande av datorer och mobiltelefoner ökar våra utsläppen av växthusgaser, men enligt rapporten kan tekniken också minska utsläppen. Genom att hålla konferenser över internet, använda it för att styra elnät och transporter och låta tekniken sköta uppvärmning och ventilation av hus kan sektorn bli en lösning och inte ett problem.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4