nr-logo

Tidningen för miljöproffs

It-användning allt större miljöhot

  • Annons 1

Utsläppen av växthusgaser från it-användningen ökar stadigt. En rapport från analysföretaget Gartner förra året visade att it-användningen står för två procent av de totala utsläppen i världen. Nu visar en annan undersökning från konsultföretaget McKinsey att utsläppen från it kommer att öka. 2020 uppskattas utsläppen stå för tre procent av världens utsläpp. McKinsey påpekar att branschen måste bli bättre på att spara energi, exempelvis genom smartare användning av datorhallar, effektivare kylning och virtualisering. Samtidigt kan också branschen bidra till att minska energiförbrukningen genom att använda datorer för att styra och reglera allt ifrån ventilation, ljus och uppvärmning till att samordna transporter, skriver tidningen Ny Teknik.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sverige bäst på jämställdhet

Sverige är bäst i Europa på jämställdhet. Det visar färska siffror från det det europeiska jämställdhetsinstitutet EIGE. Men även om Sverige ligger i topp så finns det stora utmaningar under ytan.

Christoffer Bergfors årets hållbara ledare

Hamburgerkedjan Max Burgers vice vd Christoffer Bergfors har utnämnts till årets hållbara ledare av nätverket för Hållbart Näringsliv.
– Det känns fantastiskt kul och ger mig en sporre att göra mer och visa att det går att göra hållbarhet lönsamt, sade Christoffer Bergfors under prisceremonin.