nr-logo

Hållbarhet i praktiken

It-användning allt större miljöhot

  • Annons 1

Utsläppen av växthusgaser från it-användningen ökar stadigt. En rapport från analysföretaget Gartner förra året visade att it-användningen står för två procent av de totala utsläppen i världen. Nu visar en annan undersökning från konsultföretaget McKinsey att utsläppen från it kommer att öka. 2020 uppskattas utsläppen stå för tre procent av världens utsläpp. McKinsey påpekar att branschen måste bli bättre på att spara energi, exempelvis genom smartare användning av datorhallar, effektivare kylning och virtualisering. Samtidigt kan också branschen bidra till att minska energiförbrukningen genom att använda datorer för att styra och reglera allt ifrån ventilation, ljus och uppvärmning till att samordna transporter, skriver tidningen Ny Teknik.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4