nr-logo

Tidningen för miljöproffs

It-användning allt större miljöhot

  • Annons 1

Utsläppen av växthusgaser från it-användningen ökar stadigt. En rapport från analysföretaget Gartner förra året visade att it-användningen står för två procent av de totala utsläppen i världen. Nu visar en annan undersökning från konsultföretaget McKinsey att utsläppen från it kommer att öka. 2020 uppskattas utsläppen stå för tre procent av världens utsläpp. McKinsey påpekar att branschen måste bli bättre på att spara energi, exempelvis genom smartare användning av datorhallar, effektivare kylning och virtualisering. Samtidigt kan också branschen bidra till att minska energiförbrukningen genom att använda datorer för att styra och reglera allt ifrån ventilation, ljus och uppvärmning till att samordna transporter, skriver tidningen Ny Teknik.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.