nr-logo

Tidningen för miljöproffs

It-användning allt större miljöhot

  • Annons 1

Utsläppen av växthusgaser från it-användningen ökar stadigt. En rapport från analysföretaget Gartner förra året visade att it-användningen står för två procent av de totala utsläppen i världen. Nu visar en annan undersökning från konsultföretaget McKinsey att utsläppen från it kommer att öka. 2020 uppskattas utsläppen stå för tre procent av världens utsläpp. McKinsey påpekar att branschen måste bli bättre på att spara energi, exempelvis genom smartare användning av datorhallar, effektivare kylning och virtualisering. Samtidigt kan också branschen bidra till att minska energiförbrukningen genom att använda datorer för att styra och reglera allt ifrån ventilation, ljus och uppvärmning till att samordna transporter, skriver tidningen Ny Teknik.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.