nr-logo

Hållbarhet i praktiken

ISO-standard för hållbara evenemang på gång

  • Annons 1

Konserter, idrottsevenemang och festivaler. Evenemang världen över påverkar både miljö och ekonomi. Nu startar ett globalt standardiseringsarbete inom ISO som ska underlätta för evenemangsindustrin att arbeta med hållbarhet. Enligt Bengt Rydstedt, projektledare på SIS, planerar man att starta en teknisk kommitté med svenska intressenter som vill vara med och påverkar arbetet. Ett första intressemöte kommer att äga rum den 17 december.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.

Gretaeffekten del av större trend

Hos SAS använder hållbarhetschefen ordet roligt om det stora intresset för klimat som följt av IPCC:s rapport och klimataktivisten Greta Thunbergs inlägg i debatten. Men minskat flygande och ökad efterfrågan för biobränsle bygger på beslut som fattats tidigare än så, enligt fyra företag som påverkas på olika sätt av klimatdebatten.