nr-logo

Tidningen för miljöproffs

ISO 26000 blir regional

  • Annons 1

Swedish Standards Institute, SIS har startat ett projekt för att ta fram en ny svensk standard som ska stödja ledningssystemen på lokal och regional nivå. Den svenska vägledningsstandarden kommer att bli en direkt tillämpning av standarden för socialt ansvar ISO 26000 som beräknas vara klar om ungefär två år.

Målet är att vägledningsstandarden ska bidra till en förenklad och harmoniserad tillämpning av ISO 26000.

– Det råder ingen tvekan om att behovet är stort bland kommuner, landsting och regioner av att enas kring en gemensam modell och arbetsmetod för hållbar utveckling, säger Marcus Ihre, projektledare på SIS.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4