nr-logo

Tidningen för miljöproffs

ISO 26000 blir regional

  • Annons 1

Swedish Standards Institute, SIS har startat ett projekt för att ta fram en ny svensk standard som ska stödja ledningssystemen på lokal och regional nivå. Den svenska vägledningsstandarden kommer att bli en direkt tillämpning av standarden för socialt ansvar ISO 26000 som beräknas vara klar om ungefär två år.

Målet är att vägledningsstandarden ska bidra till en förenklad och harmoniserad tillämpning av ISO 26000.

– Det råder ingen tvekan om att behovet är stort bland kommuner, landsting och regioner av att enas kring en gemensam modell och arbetsmetod för hållbar utveckling, säger Marcus Ihre, projektledare på SIS.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.