nr-logo

Tidningen för miljöproffs

ISO 14001 på tolv olika språk

  • Annons 1

En reviderad upplaga av ISO standarder ska underlätta arbetet med ISO 14001 och ta hänsyn till globalisering. Genom ett gemensamt vokabulär på 12 olika språk ska standarden öka effektiviteten av kommunikation och implementering. ISO 14050:2009 är den tredje upplagan och har de senaste uppdateringarna inom området. Alla koncept och termer som används finns på engelska, franska och ryska, samt spanska och arabiska. Standarden erbjuder också likvärdiga termer på holländska, finska, tyska, italienska, norska, portugisiska och svenska.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.

Strålsäkerhetsmyndigheten i blåsväder – sköter inte kärnkraftreaktorer som de ska

Riksrevisionen senaste granskning vittnar om brister vid tillsyn av de svenska kärnkraftreaktorerna. Bland annat utför inte Strålsäkerhetsmyndigheten systematiska riskbedömningar vid planering och prioritering av tillsynen.