nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Intresset för grön it svalnar

  • Annons 1

Den svaga konjunkturen gör att it-cheferna prioriterar annat före satsningar på grön it under året. Lönsamhet och effektivitet hamnar i första rummet på landets it-avdelningar under 2009. Det visar en undersökning som it-företaget Steria gjort en undersökning bland 100 svenska it-chefer på företag med minst 200 anställda.

På frågan om vilken tekniktrend de skulle vilja satsa på under året kommer grön it först på tredje plats med knappt 21 procent. Viktigare tyckte de tillfrågade att kundorientering och möjligheten att vara ständigt uppkopplad var.

– I tuffare tider ser företagen kortsiktiga besparingar som den enklaste och snabbaste vägen ut ur lågkonjunkturen. Dessvärre ser det ut som om investeringar ämnade för en bättre miljö inte prioriteras, säger Sterias vd Kari Forsén.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sverige bäst på jämställdhet

Sverige är bäst i Europa på jämställdhet. Det visar färska siffror från det det europeiska jämställdhetsinstitutet EIGE. Men även om Sverige ligger i topp så finns det stora utmaningar under ytan.

Christoffer Bergfors årets hållbara ledare

Hamburgerkedjan Max Burgers vice vd Christoffer Bergfors har utnämnts till årets hållbara ledare av nätverket för Hållbart Näringsliv.
– Det känns fantastiskt kul och ger mig en sporre att göra mer och visa att det går att göra hållbarhet lönsamt, sade Christoffer Bergfors under prisceremonin.