nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Internet of things bra för miljön

Internet of things kommer att spela en viktig roll för uppfyllandet av de globala miljömålen, enligt en ny rapport av Global e-sustainability initiative och Accenture.

  • Annons 1

Omställningen till förnybar energi går framåt. Men enligt en analys som företaget Accenture gjort för Global e-sustainability initiative (GeSI) driver digitala lösningar utvecklingen ännu snabbare. Bland annat leder digitala vårdlösningar i hemmet till billigare och mer kvalitativ och lättillgänglig vård för 1,6 miljoner människor. Dessutom ska uppkopplade bilar rädda upp till 720 000 liv och förhindra 30 miljoner trafikolyckor per år.

Sammanlagt ska digitala lösningar minska den globala koldioxidutsläppet med 20 procent till 2030, enligt rapporten.

– Digitala och uppkopplade lösningar finns snart i varenda produkt och bransch omkring oss, vilket inte vore möjligt utan tillgång till internet. Det gör sektorn för informations- och kommunikationsteknik, exempelvis teleoperatörer, viktigare än någonsin för samhället i stort. Genom att utveckla lösningar och tjänster för alla branscher och behov kan sektorn hjälpa hela nationer att bemöta sina sociala, ekonomiska och klimatrelaterade utmaningar, säger Tomas Haglund Flemström, ansvarig för hållbarhetstjänster på Accenture i Sverige.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kan bli tuffare regler kring ekologisk kompensation

Verksamhetsutövare måste ta ett större ansvar för sin miljöpåverkan. I ett betänkande om ekologisk kompensation föreslås nu en rad förslag som bland annat handlar om att utveckla lagstiftningen på området.

Global manifestation för klimatet

På lördag väntas 1000-tals människor marschera runt om i Sverige, med målsättningen att lyfta klimatfrågan på samhällsagendan.
–Manifestationen är en del i en global protest mot bland annat Trumpadministrationens nedmontering av klimatarbetet, säger Torbjörn Vennström, en av arrangörerna.

  • Annonskod Huvudspalten 4