nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Internationell utmärkelse till Ekomarine

  • Annons 1

Svenska Ekomarine har prisats med Brands with a Conscience- utmärkelsen för sin giftfria båtbottenfärg Neptune Formula. Det internationella priset delas ut av The Medinge Group och syftar till att lyfta fram varumärken som kombinerar affärsmässiga framgångar med socialt ansvarstagande.

Övriga vinnare är den indiska eko-resorten Chhatra Sagar, amerikanska mikrolåntagaren Kiva, brittiska flasvattentillverkaren One, holländska Ragbag som tillverkar kläder av återvunnet material, samt amerikanska TOMS Shoes som donerar barnskor till utvecklingsländer.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.

Strålsäkerhetsmyndigheten i blåsväder – sköter inte kärnkraftreaktorer som de ska

Riksrevisionen senaste granskning vittnar om brister vid tillsyn av de svenska kärnkraftreaktorerna. Bland annat utför inte Strålsäkerhetsmyndigheten systematiska riskbedömningar vid planering och prioritering av tillsynen.