nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Inspireras av sopor

Nu har utställningen Sopor slagit upp dörrarna på Nordiska museet. Och genom att ifrågasätta vad som är sopor kan nya affärsmöjligheter visa sig.

  • Annons 1

Blocket-annonser flödar in, klädbibliotek och second hand är inne och begreppet upcycling börjar slå rot hos både konsumenter och företag. Synen på vad som är sopor förändras ständigt och det är just det som den nya utställningen på Nordiska museet vill visa.

Kanske kan ett besök där väcka tankar hos medarbetarna och inspirera till att jobba med avfallsfrågorna? För att vända och vrida på vad som är sopor och avfall, vad som ska slängas och sparas, och vad som kan återanvändas eller återvinnas. Då kan helt plötsligt nya affärsmöjligheter visa sig.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.