nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Inspireras av sopor

Nu har utställningen Sopor slagit upp dörrarna på Nordiska museet. Och genom att ifrågasätta vad som är sopor kan nya affärsmöjligheter visa sig.

  • Annons 1

Blocket-annonser flödar in, klädbibliotek och second hand är inne och begreppet upcycling börjar slå rot hos både konsumenter och företag. Synen på vad som är sopor förändras ständigt och det är just det som den nya utställningen på Nordiska museet vill visa.

Kanske kan ett besök där väcka tankar hos medarbetarna och inspirera till att jobba med avfallsfrågorna? För att vända och vrida på vad som är sopor och avfall, vad som ska slängas och sparas, och vad som kan återanvändas eller återvinnas. Då kan helt plötsligt nya affärsmöjligheter visa sig.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

PFAS kan kosta Sverige 50 miljarder kronor per år

Högfluorerade ämnen (PFAS) kan skapa stora kostnader för samhället. På europanivå handlar det om över 50 miljarder euro, varav miljöskador i Sverige beräknas kunna kosta samhället mellan 18 miljoner och 5 miljarder euro (cirka 50 miljarder kronor) på år. Det visar en ny rapport från Nordiska ministerrådet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Electrolux söker grön finansiering

Nu lanserar vitvarujätten Electrolux ett ramverk för gröna obligationer. Detta för att ta in medel som öronmärks för investeringar som ska bidra till minskad miljöpåverkan från företagets produkter och verksamhet.

Frivilligt regelverk ska öka möjligheterna till skadestånd

Även de som lever i laglöst land och utsätts för brott mot mänskliga rättigheter, ska kunna få hjälp av juridik framöver. Den svenske advokaten Claes Cronstedt och elva andra jurister har föreslagit ett frivilligt regelverk som utgår från New York-konventionen. Den gör att alla kan söka skadestånd från företag i hela världen inför skiljedomstol.