nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Inspireras av elevernas egna miljötips

Skolorna i Sigtuna kommun har låtit eleverna skapa en bok fylld med värdefulla miljötips. Syftet är att använda den i undervisningen för att integrera klimatfrågan i fler ämnen. Och nu översätts den till engelska.

  • Annons 1

Hösten 2009 besökte alla 4 000 grundskoleelever i Sigtuna kommun utställningen Klimatgreppet som Naturskolan anordnade. Och frågan om klimat och energi visade sig fånga elevernas intresse. Alla elever fick rita ”klimathänder” där de gav tips på energibesparande och miljömässiga åtgärder för framtiden. Dessa 20 000 idéer har nu samlats i boken Handbok för planetskötare som bland annat kommer att användas i undervisningen för att integrera klimatfrågan i fler ämnen som geografi samt idrott och hälsa.

Dessutom kommer den att tas fram i en engelsk version och delas ut till alla deltagare på Tällberg Forum i sommar.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Analys: Utbyggnaden av raffinaderiet i Lysekil – en komplicerad fråga

I november 2018 gav mark- och miljödomstolen Preem tillstånd att utöka sin verksamhet i Lysekil, vilket har väckt starka reaktioner. Tillståndet innebär möjlighet att genomföra det så kallade ROCC-projektet, som skulle leda till en markant ökning av raffinaderiets koldioxidutsläpp.