nr-logo

Tidningen för miljöproffs

I framtiden kan våra kläder tillverkas av trä.
I framtiden kan våra kläder tillverkas av trä. FOTO: Skärmdump Textiletoolbox

Sporrar hållbar kläddesign

Tio olika designstrategier för en mer hållbar modeindustri. Onlineutställningen Textiletoolbox vill få designers att tänka till när det gäller metoder och materialval.

  • Annons 1

Kläder tillverkade av biomaterial som möjliggör ett mer hållbart slit- och slängmode. Gamla uttjänta kläder som annars skulle brännas vävs ihop till nya tyger. Det är två projekt på textilområdet som presenteras i onlineutställningen Textiletoolbox, som vill inspirera till ett mode som varken kompromissar med stil eller miljö.

I videon nedan berättar designern Kate Goldsworthy om fördelen med att byta ut bomullen mot tyger gjorda av biomassa.

Bakom utställningen står forskningsprogrammet MISTRA Future Fashion.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Hästen ingen miljöbov utan en värdefull resurs

Debatt

Ett antal publikationer har nyligen skrivit om studier på hästhagars fosforläckage. Se istället hästens produktion av fosfor som en samhällsresurs som kan tas tillvara på, istället för ett hot som bara ska stoppas och kostar pengar, skriver Alexandra D Stark, marknadsansvarig och Maria Sammeli, produktchef på Polonite, Ecofiltration Nordic.

  • Annonskod Huvudspalten 4