nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Inköpschef får miljöpris

  • Annons 1

Tetra Paks inköpschef Ralph Höglund har fått Världsnaturfondens Carl Mannerfeltpris 2004. Han belönas med 100 000 kronor för sitt arbete med att ställa miljökrav i samband med inköp av transport- och reserelaterade tjänster. Som följd har kunskap om miljöhänsyn spridits i hela företaget, både i Sverige och utomlands. Ralph Höglund har varit verksam inom Tetra Pak i över 25 år. Han arbetar även för de andra två industrigrupperna inom Tetra Laval, Delaval och Sidel.

– Det är otroligt intressant att se att det går att påverka så mycket. När vi ställer miljökrav och mäter våra leverantörers miljöprestanda visar vi öppet upp både de dåliga och de bra resultaten för alla, vilket gör våra utvärderingar till en enorm utmaning, säger Ralph Höglund.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.