nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Inköpschef får miljöpris

  • Annons 1

Tetra Paks inköpschef Ralph Höglund har fått Världsnaturfondens Carl Mannerfeltpris 2004. Han belönas med 100 000 kronor för sitt arbete med att ställa miljökrav i samband med inköp av transport- och reserelaterade tjänster. Som följd har kunskap om miljöhänsyn spridits i hela företaget, både i Sverige och utomlands. Ralph Höglund har varit verksam inom Tetra Pak i över 25 år. Han arbetar även för de andra två industrigrupperna inom Tetra Laval, Delaval och Sidel.

– Det är otroligt intressant att se att det går att påverka så mycket. När vi ställer miljökrav och mäter våra leverantörers miljöprestanda visar vi öppet upp både de dåliga och de bra resultaten för alla, vilket gör våra utvärderingar till en enorm utmaning, säger Ralph Höglund.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.