nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Inga tydliga lösningar för fiskeripolitiken

  • Annons 1

EU-kommissionen presenterar i sin nya grönbok en mörk bild av fiskeripolitiken. I dagsläget är 88 procent av fiskbestånden överfiskade och 30 procent riskerar att fiskas ut helt. Kommissionen menar att de målsättningar som finns i dagens politik är otydlig och beslutsordningen ineffektiv. Naturskyddsföreningen är dock kritisk till vissa punkter.

– Analysen är korrekt men det tråkiga är att kommissionen inte ger någon tydlig signal på vilka åtgärder som måste till för att vända trenden, säger Svante Axelsson, generalsekreterare på Naturskyddsföreningen.

En grönbok är ett sätt för EU-kommissionen att lägga fram ett första utkast för en diskussion om en ny politik inom ett området, i detta fall fiskeripolitiken.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sverige bäst på jämställdhet

Sverige är bäst i Europa på jämställdhet. Det visar färska siffror från det det europeiska jämställdhetsinstitutet EIGE. Men även om Sverige ligger i topp så finns det stora utmaningar under ytan.

Christoffer Bergfors årets hållbara ledare

Hamburgerkedjan Max Burgers vice vd Christoffer Bergfors har utnämnts till årets hållbara ledare av nätverket för Hållbart Näringsliv.
– Det känns fantastiskt kul och ger mig en sporre att göra mer och visa att det går att göra hållbarhet lönsamt, sade Christoffer Bergfors under prisceremonin.