nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Inga fria utsläppsrätter till industrin

  • Annons 1

En av de stora stridsfrågorna i EUs kommande klimatpaket har varit om den energiintensiva industrin ska köpa sina utsläppsrätter på auktion, som EU-kommissionen föreslagit, eller om de ska delas ut gratis. EU-parlamentet har nu röstat för förslaget om auktion. Miljöutskottet, som har huvudansvaret för utsläppshandeln, kommer att rösta i frågan i början av oktober.

En annan viktig fråga i klimatpaketet är målet om förnybar energi. EU-parlamentet ställer sig bakom målet att andelen förnybar energi ska uppgå till 20 procent till år 2020. Dessutom vill de att även elbilar som drivs med ”god el”, vätgas samt andra generationens biobränslen ska ingå i transportsektorns mål om förnybar energi.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.