nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Inför energiklassning av bostäder

Total transparens när det gäller energianvändningen. Det är målet när JM inför ett nytt system för energiklassning av bostäder.

  • Annons 1

Systemet liknar det som sedan länge funnits i vitvaror. Redan i försäljningsskedet kan kunderna på varje projekts hemsida se alla nya bostadsprojekts energianvändning. På så sätt får kunderna en tydlig bild av hur energieffektiv deras bostad är jämfört med gällande byggkrav och även andra bostäders energianvändning, menar JM. Några områden som JM arbetar med för att minska energiförbrukningen är bättre isolering i väggar och fönster, individuell varmvattenmätning och effektivare värmeåtervinning.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.