nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Inför energiklassning av bostäder

Total transparens när det gäller energianvändningen. Det är målet när JM inför ett nytt system för energiklassning av bostäder.

  • Annons 1

Systemet liknar det som sedan länge funnits i vitvaror. Redan i försäljningsskedet kan kunderna på varje projekts hemsida se alla nya bostadsprojekts energianvändning. På så sätt får kunderna en tydlig bild av hur energieffektiv deras bostad är jämfört med gällande byggkrav och även andra bostäders energianvändning, menar JM. Några områden som JM arbetar med för att minska energiförbrukningen är bättre isolering i väggar och fönster, individuell varmvattenmätning och effektivare värmeåtervinning.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Skalbagge löser utsläppsproblem från dieselmotorer

Forskare vid Lunds Tekniska Högskola har i samarbete med Swedish Biomimetics 3000 utvecklat en ny reningsteknik som tar bort de skadliga kväveoxiderna, NOx, ur dieselmotorns avgaser. Detta med hjälp av en ovanlig insekt.