nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Industrins utsläpp av växthusgaser ökar

  • Annons 1

De rapporterade utsläppssiffrorna för svenska företag i EUs handelsystem 2006 visar ett överskott på drygt 2,5 miljoner ton koldioxid jämfört med den tilldelade mängden utsläppsrätter. Det uppger Naturvårdsverket.

Gemensamt för många branscher är att en fortsatt övergång skett till biobränsle, men också att vissa effektiviseringsåtgärder genomförts. Men svenska energi- och industriföretag släppte ändå ut 500 000 ton mer koldioxid totalt under år 2006 jämfört med år 2005, konstaterar Naturvårdsverket.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

EU satsar 100 miljoner euro på bioekonomin

Ökad cirkularitet inom bioekonomin och pengar till investeringar för att hjälpa innovationer ut på marknaden. Det är två delar i EU:s uppdaterade strategi för bioekonomi, som kom förra veckan. ”Strategin är bra” tycker Kjell Ivarsson, senior rådgivare på LRF och medlem i EU:s bioekonomipanel.

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.