nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Industrin ger grönt ljus för Reach

  • Annons 1

Industrin har indirekt gett grönt ljus för Europas nya kemikalielagstiftning Reach, skriver Europa Posten. Orsaken är en konsultrapport som beställts av arbetsgivarorganisationen Unice. I rapporten har man nämligen dragit slutsatsen att Reach inte kommer att bli så kostsamt för industrin som man först hade trott. Lagstiftningen kommer inte heller att innebära försämrade konkurrensvillkor eller en massiv utflyttning från EU med förlorade jobb som följd, menar författarna till rapporten.

Just ligger Reach hos EU parlamentet som ska kommentera kommissionens proposition. Om allt går enligt planerna väntas Reach träda i kraft någon gång under 2007.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

PFAS kan kosta Sverige 50 miljarder kronor per år

Högfluorerade ämnen (PFAS) skapar stora kostnader för samhället. På europanivå handlar det om över 50 miljarder euro, varav miljöskador i Sverige beräknas kunna kosta samhället mellan 18 miljoner och 5 miljarder euro på år. Det visar en ny rapport från Nordiska ministerrådet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Electrolux söker grön finansiering

Nu lanserar vitvarujätten Electrolux ett ramverk för gröna obligationer. Detta för att ta in medel som öronmärks för investeringar som ska bidra till minskad miljöpåverkan från företagets produkter och verksamhet.

Frivilligt regelverk ska öka möjligheterna till skadestånd

Även de som lever i laglöst land och utsätts för brott mot mänskliga rättigheter, ska kunna få hjälp av juridik framöver. Den svenske advokaten Claes Cronstedt och elva andra jurister har föreslagit ett frivilligt regelverk som utgår från New York-konventionen. Den gör att alla kan söka skadestånd från företag i hela världen inför skiljedomstol.