nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Industriavfall effektivt för vattenrening

  • Annons 1

Aktivt kol och järnpartiklar är traditionellt de mest använda materialen för att rena vatten i förorenad mark, men det finns ett stort antal naturliga material och avfallsprodukter som fungerar minst lika väl. Det visar chalmersforskaren Yuliya Kalmykova i sin doktorsavhandling.

– En viktig sak är att man förutom naturliga material som torv, bark och sjögräs även kan återanvända industriavfall, som fiberaska från papperstillverkning, masugnsslagg och sågspån på ett effektivt sätt och sparar då på andra resurser, säger hon.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Andelen biogas ökar – men minskning för fordonsgas

Ny statistik från SCB visar att andelen biogas i den fordonsgas som säljs i Sverige ökar. Ökningen är kraftig jämfört med 2016. Då var 73 procent av fordonsgasen biogas, medan man år 2017 nådde hela 86 procent. Biogasen ökar även i absoluta tal. – Det är positivt att biogasandelen ökar för varje år, här är […]

  • Annonskod Huvudspalten 4