nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Indiska startar klädinsamling i butik

Nu följer Indiska i samma spår som bland annat H&M och Kappahl.
Via ett samarbete med Myrorna är det nu fritt fram för kunder att lämna in sina avlagda paltor i butiken.

Nu startar Indiska klädinsamling i butik.
  • Annons 1

Textilierna kommer att tas om hand av Myrorna och säljas till förmån för socialt arbete i Sverige. Insamlingen kommer inledningsvis att ske i totalt 40 butiker.

– Vi är glada över samarbetet med Myrorna och att vi nu tillsammans med våra kunder kan bidra till en ökad återanvändning av textilier, säger Sofie Gunolf, vd på Indiska.

I Sverige slängs omkring 70 000 ton textilier i soporna varje år. En stor del av dem är sådant som vi tröttnat på och som kan användas igen.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sveriges landsting får 70 procent fossiloberoende personbilsflotta 2019

Miljöfordonsdiagnos nya rapport visar att Sveriges landsting beräknas nå målet 70 procent fossiloberoende personbilsflotta redan i år. Vi börjar därmed närma oss målet om att Sveriges transportsektor ska minska sin klimatpåverkan med 70 procent till år 2030.