nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Indiska startar klädinsamling i butik

Nu följer Indiska i samma spår som bland annat H&M och Kappahl.
Via ett samarbete med Myrorna är det nu fritt fram för kunder att lämna in sina avlagda paltor i butiken.

Nu startar Indiska klädinsamling i butik.
  • Annons 1

Textilierna kommer att tas om hand av Myrorna och säljas till förmån för socialt arbete i Sverige. Insamlingen kommer inledningsvis att ske i totalt 40 butiker.

– Vi är glada över samarbetet med Myrorna och att vi nu tillsammans med våra kunder kan bidra till en ökad återanvändning av textilier, säger Sofie Gunolf, vd på Indiska.

I Sverige slängs omkring 70 000 ton textilier i soporna varje år. En stor del av dem är sådant som vi tröttnat på och som kan användas igen.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.