nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ikea tar fram solcellslampa för utvecklingsländer

  • Annons 1

En specialdesignad solcellslampa ska göra det möjligt för barn i utvecklingsländer att läsa och skriva även på kvällstid. Lampan har tagits fram av Ikea i samarbete med Unicef och är en mer hårdhudad variant av den befintliga solcellsdrivna lampan Sunnan. Den har särskilt anpassats för att klara höga temperaturer.

För varje såld Sunnan-lampa i Sverige skänker företaget en solcellslampa till Unicef. Lamporna ska skickas till barn i flyktingläger och i avlägsna byar i Pakistan.

– Flickor är speciellt utsatta eftersom de måste hjälpa till hemma efter skolan och deras enda chans att kunna göra läxorna är på kvällen, säger Marianne Barner, chef för Ikea social initiative.

Kommentarer

1 reaktion till “Ikea tar fram solcellslampa för utvecklingsländer”

  1. Var går solcellslampan att köpa saknar info. om detta

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.