nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ikea storsatsar på miljöprodukter

  • Annons 1

Solpaneler och energisnål belysning ska snart gå att handla på Ikea. Möbeljätten satsar cirka 470 miljoner kronor i startup-företag inom cleantechområdet.

Ikea GreenTech kallas venture företaget och meningen är att pengarna ska investeras i företag som kan ha produkter ute på marknaden inom fyra till fem år och som ska säljas på Ikeas varuhus.

Fokusområdena är solenergi, lågenergibelysning, produktmaterial, energieffektivisering och vattenrening.

De första investeringarna kommer troligen att genomföras redan i år. Ikea räknar med att det kommer att röra sig om fem till tio företag allt som allt och att investeringarna i första hand görs i Europa.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny global rapport: 33 lösningar för att halvera klimatutsläppen

Världen kan halvera utsläppen av koldioxid och andra växthusgaser före 2030 med lösningar och teknik som finns i dag. Det är budskapet i en ny rapport av bland annat Future Earth, Johan Rockström, Stockholm Resilience Center, WWF och Ericsson som presenteras vid Global Climate Action Summit i Kalifornien.