nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ikea satsar på bergvärme

  • Annons 1

Alla byggnader inom Ikea-koncernen ska förses med förnybar energi. Koncernen ska också minska sin energiförbrukning med 25 procent, skriver Ikea i ett pressmeddelande. En av satsningarna blir att installera bergvärme i några av varuhusen. Detta har redan genomförts i Karlstad, näst på tur står Uppsala och Helsingborg. Globalt drivs 130 av Ikeas anläggningar med förnybar energi, 13 drivs med bergvärme. För Ikea Karlstad har installationen av bergvärme inneburit att man minskat sin energiförbrukning med 76 procent.

Idag drivs de svenska Ikea-varuhusen till 91 procent med förnybar energi, främst vind och vatten. Målet är att komma upp till 100 procent.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny global rapport: 33 lösningar för att halvera klimatutsläppen

Världen kan halvera utsläppen av koldioxid och andra växthusgaser före 2030 med lösningar och teknik som finns i dag. Det är budskapet i en ny rapport av bland annat Future Earth, Johan Rockström, Stockholm Resilience Center, WWF och Ericsson som presenteras vid Global Climate Action Summit i Kalifornien.