nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ikea och WWF i testprojekt – vill skapa nytt av gammalt

I ett nytt projekt ska WWF och Ikea skapa nya produkter av gamla plastprylar samt hitta smartare återvinningslösningar för materialet.

  • Annons 1

I förra veckan startade möbeljätten och miljöorganisationen projektet Plastgivardagarna. Tanken är att bjuda in allmänheten för att hitta nya användningsområden för plast som kommer från uttjänta plastmöbler och husgeråd. Mellan den 11 och 24 april har Ikea-varuhusen i Malmö och Helsingborg tagit emot gamla plastprylar. Nu ska de förbrukade produkterna utvärderas och testas för att se om det går att skapa nya produkter eller återvinna plasten på ett bättre sätt. Plastsakerna behöver inte komma från Ikea.

– Att göra produkter som kan återanvändas eller återvinnas och att se avfall som en resurs är viktigt för att vi ska få en mer hållbar livsstil, säger Stefan Henningsson, klimatchef på Världsnaturfonden WWF.

De två parterna tar hjälp av Stena Recyling för att utvärdera det som lämnas in.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4