nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ikea fick nytt klimatpris

  • Annons 1

Ingvar Kamprad och Ikea fick Skogsindustriernas nyinstiftade klimatpris. Trä är Ikeas viktigaste råvara och genom att arbeta mycket med träprodukter lyfter Ikea fram träprodukternas förtjänst, menar Skogsindustriernas i sin motivering.

– Ingvar Kamprad och Ikea står för en utveckling som vi vill uppmuntra: att hitta nya och uppskattade sätt att använda trä som råvara. Ökad användning av träprodukter bidrar till att begränsa den negativa klimatpåverkan, säger Marie S Arwidson, vd för Skogsindustrierna.

Syftet med priset är att förtydliga skogens och dess produkters förtjänst för klimatet, stärka skogsnäringens hållbarhetsarbete och lyfta fram goda och inspirerande exempel. Priset delas ut till privatpersoner, företag och organisationer som genom sitt arbete gjort insatser för att mildra klimatpåverkan.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.