nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Ikea fick nytt klimatpris

  • Annons 1

Ingvar Kamprad och Ikea fick Skogsindustriernas nyinstiftade klimatpris. Trä är Ikeas viktigaste råvara och genom att arbeta mycket med träprodukter lyfter Ikea fram träprodukternas förtjänst, menar Skogsindustriernas i sin motivering.

– Ingvar Kamprad och Ikea står för en utveckling som vi vill uppmuntra: att hitta nya och uppskattade sätt att använda trä som råvara. Ökad användning av träprodukter bidrar till att begränsa den negativa klimatpåverkan, säger Marie S Arwidson, vd för Skogsindustrierna.

Syftet med priset är att förtydliga skogens och dess produkters förtjänst för klimatet, stärka skogsnäringens hållbarhetsarbete och lyfta fram goda och inspirerande exempel. Priset delas ut till privatpersoner, företag och organisationer som genom sitt arbete gjort insatser för att mildra klimatpåverkan.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.