nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Ikea börjar med begagnat

Kritikerna säger att Ikea uppmanar till en ohållbar slit- och släng kultur. Nu startar möbeljätten en sajt där folk kan köpa, sälja och byta gamla möbler.

  • Annons 1

Vart tar alla gamla Billy-bokhyllor vägen? Nu blir det enklare att hitta dem och andra möbler som folk har tröttnat på. I början av september lanserade Ikea nämligen en köp & sälj-sajt för sina begagnade produkter.

Tjänsten som är ett samarbete med Blocket är tillgänglig för alla via klubbens community på webben, ikea.se/livethemma. Alla annonser på Ikea-sajten dyker även upp på Blocket och vice versa. Förutom att sälja och köpa möbler kan man också byta med varandra. Att annonsera är gratis för Ikea Family-medlemmar, men en baktanke är förmodligen att locka fler kunder till kundklubben. I samband med lanseringen anordnades även loppisar på varuhus runtom i Sverige. Andra företag som gör affärer av egna second hand-varor är Filippa K och Boomerang.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

It-bolaget ger de anställda gratis resande hela semestern

It-bolaget Softhouse Öresund skippar att ge en pryl till sina 80 anställda i sommarpresent. Istället får alla en varsin sommarbiljett hos Skånetrafiken – med obegränsat resande hela sommaren.