nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Att anlägga en våtmark kan vara en del av klimatanpassningen.
Att anlägga en våtmark kan vara en del av klimatanpassningen. FOTO: Pixabay

Idébank för klimatanpassning

Klimatanpassning är en komplex fråga för kommunerna. En hjälp i arbetet kan vara att ta del av andras lyckade satsningar. SMHI har skapat en idébank med goda exempel.

  • Annons 1

Som M&U tidigare skrivit om finns det en rad svårigheter när det gäller kommunernas arbete med klimatanpassning – inte minst när det gäller samordning och finansiering.

Men en allt större kunskapsbank håller på att byggas upp och många kommuner har goda exempel att dela med sig av. På klimatanpassningsportalen som SMHI driver har dessa exempel nu samlats i en idébank. Här finns bland annat Göteborgs stads gröna obligationer med, liksom Västerviks arbete med att anlägga våtmarker för att förhindra översvämningar.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Vill förlänga elcertifikatsystemet

Energimyndigheten har presenterat ett förslag på hur elcertifikatsystemet ska utformas efter 2020. Bland annat föreslår de en förlängning av systemet till 2045 och att kvoten höjs från 2022.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Frivilligorganisationer stämmer norska staten för oljeborrning

Norska staten stäms för oljeborrning i Barents hav i Arktis. Det innebär att en norsk grundlagsparagraf som säger att myndigheter ska värna om natur och miljö nu prövas i rätten för första gången.