nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Att anlägga en våtmark kan vara en del av klimatanpassningen.
Att anlägga en våtmark kan vara en del av klimatanpassningen. FOTO: Pixabay

Idébank för klimatanpassning

Klimatanpassning är en komplex fråga för kommunerna. En hjälp i arbetet kan vara att ta del av andras lyckade satsningar. SMHI har skapat en idébank med goda exempel.

  • Annons 1

Som M&U tidigare skrivit om finns det en rad svårigheter när det gäller kommunernas arbete med klimatanpassning – inte minst när det gäller samordning och finansiering.

Men en allt större kunskapsbank håller på att byggas upp och många kommuner har goda exempel att dela med sig av. På klimatanpassningsportalen som SMHI driver har dessa exempel nu samlats i en idébank. Här finns bland annat Göteborgs stads gröna obligationer med, liksom Västerviks arbete med att anlägga våtmarker för att förhindra översvämningar.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Så mår våra hav

I Ocean State Report behandlas tillståndet i våra hav. Åttio forskare ligger bakom rapporten som framöver ska komma en gång per år.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Snabbguide för rätt plastval

Jobbar du med förpackningar? Nu lanserar Förpacknings- och Tidningsinsamlingen ett verktyg för att stötta branschen att välja plaster som är enkla att återvinna.

En miljon elbilar kan rädda klimatet

Debatt

En miljon elbilar kan i rätt kombination med andra satsningar räcka för att skapa en helt fossilfri fordonsflotta. Vi bör göra elbilarna självkörande och dela dem via bildelningstjänster. Tillsammans med ökad kollektivtrafik, cykling och förnybar el skulle detta dessutom kunna bli billigare för samhället än dagens system, skriver Henrik Ny, universitetslektor vid Blekinge Tekniska Högskola.