nr-logo

Tidningen för miljöproffs

I-ländernas utsläpp av koldioxid ökar

  • Annons 1

Trots alla larmrapporter om klimatet ökar industriländernas utsläpp av koldioxid till atmosfären. Även bland länder som anslutit sig juridiskt till Kyoto-protokollet pekar siffrorna åt fel håll. Utsläppen av koldioxid från de 40 industriländer med skyldighet att rapportera till FN ökade från 17,6 till 18 miljarder ton per år mellan 2000 och 2006. Att få till ett lyckat klimatmöte i Poznan i december är därför särskilt viktigt, hävdar FNs klimatsekretariat.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.