nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Hushållsavfallet minskar

Hushållsavfallet fortsätter minska, det visar Avfalls Sveriges prognoser.

  • Annons 1

Mängden hushållsavfall har minskat för andra året i rad, men än så länge är det för tidigt att dra några slutsatser av nedgången menar Avfall Sverige. Förra året uppgick mängden hushållsavfall till drygt fyra miljoner ton. Det är en minskning med nästan tre procent jämfört med 2009. Varje svensk ger nu upphov till 463 kilo hushållsavfall. 2009 var siffran 480 kilo och de två åren dessförinnan 500 kilo.

Förra året deponerades en procent av hushållsavfallet, en minskning med 33 procent jämfört med året innan. Nästan hälften går till material- eller biologisk återvinning. Avfall Sverige konstaterar att Avfallstrenden är just en trend och prognosen bygger på uppskattade mängder förpacnkningar och tidningar.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.

  • Annonskod Huvudspalten 4