nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Hus isolerat med återvunnet glas fick pris

  • Annons 1

Användningen av återvunnet skumglas som husisolering var orsaken till att företaget KarlsonHus fick Återvinningsindustriernas Inspirationspris 2009. Glaset är en miljövänligare variant än den mer traditionella fossila cellplasten, och minskar både resursanvändningen vid byggandet och deponeringen av återvunnet förpackningsglas.

I motiveringen lyfts företaget, som bygger lågenergihus, fram som en föregångare, eftersom de även har drivit på etableringen av en industriell tillverkning av skumglas i Sverige.

– Ökad återvinning är en nyckel till minskat resursslöseri och hejdad klimatpåverkan. Genom att isolera sina hus med skumglas gjort av återvunnet glas, minskar KarlsonHus användningen av fossil plast med 700 kilo per hus, säger Annika Helker Lundström, vd för Återvinningsindustrierna.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.

  • Annonskod Huvudspalten 4