nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Hus isolerat med återvunnet glas fick pris

  • Annons 1

Användningen av återvunnet skumglas som husisolering var orsaken till att företaget KarlsonHus fick Återvinningsindustriernas Inspirationspris 2009. Glaset är en miljövänligare variant än den mer traditionella fossila cellplasten, och minskar både resursanvändningen vid byggandet och deponeringen av återvunnet förpackningsglas.

I motiveringen lyfts företaget, som bygger lågenergihus, fram som en föregångare, eftersom de även har drivit på etableringen av en industriell tillverkning av skumglas i Sverige.

– Ökad återvinning är en nyckel till minskat resursslöseri och hejdad klimatpåverkan. Genom att isolera sina hus med skumglas gjort av återvunnet glas, minskar KarlsonHus användningen av fossil plast med 700 kilo per hus, säger Annika Helker Lundström, vd för Återvinningsindustrierna.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.