nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Hus isolerat med återvunnet glas fick pris

  • Annons 1

Användningen av återvunnet skumglas som husisolering var orsaken till att företaget KarlsonHus fick Återvinningsindustriernas Inspirationspris 2009. Glaset är en miljövänligare variant än den mer traditionella fossila cellplasten, och minskar både resursanvändningen vid byggandet och deponeringen av återvunnet förpackningsglas.

I motiveringen lyfts företaget, som bygger lågenergihus, fram som en föregångare, eftersom de även har drivit på etableringen av en industriell tillverkning av skumglas i Sverige.

– Ökad återvinning är en nyckel till minskat resursslöseri och hejdad klimatpåverkan. Genom att isolera sina hus med skumglas gjort av återvunnet glas, minskar KarlsonHus användningen av fossil plast med 700 kilo per hus, säger Annika Helker Lundström, vd för Återvinningsindustrierna.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Miljöstrategipriset – nu lite mindre cirkulärt

Vinnaren av Miljöstrategipriset får inte bara ära, diplom och blommor. En statyett av konstnären Helena Byström ingår också, nytt för i år är att det inte längre är ett vandringspris utan att statyetten stannar hos vinnaren. Detta gör den förstås lite mindre cirkulär – men den är fortfarande skapad av återvunnet material.

  • Annonskod Huvudspalten 4