nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Här monterar EnergiEngagemang solceller på ett av HSBs flerfamiljshus i Stallarholmen. FOTO: HSB

HSB vill få fler att satsa på gemensamma solcellsparker

Nu ska HSB få fler bostadsrättsföreningar att satsa på traditionella takinstallationer och andelsägda solcellsparker.

  • Annons 1

– Vår vision är att HSB skulle föregå med gott exempel och visa på fördelarna med solenergi. Vi är mycket nöjda med de installationer vi hittills har gjort, men jag skulle gärna se att vi får fler bostadsrättsföreningar att hänga på, säger Jon Leo Rikhardsson, vd på HSB Södermanland.

Mål om 1,5 megawatt solel

För tre år sedan började HSB Södermanland arbetet med att installera solcellsanläggningar på sina fastigheter. De satte även ett mål om att installera 1,5 megawatt till år 2018. Nu menar Jon Leo Rikhardsson, att gemensamma solcellsparker även är ett bra komplement till traditionella takinstallationer.

– Det är inte alla bostadsrättsföreningar som har lämpliga tak för solpaneler. Gemensamma solcellsparker är en sådan lösning som jag tror vi kommer se mer utan framöver under förutsättning att regelverket blir enklare. Just nu är det för mycket byråkrati för att det ska bli lönsamt, här har våra politiker mycket att göra, säger Jon Leo Rikhardsson. 

Han har hittills sett ett stort intresse och engagemang hos HSB:s medlemmar och tror att fler kommer investera i solenergi om det finns goda alternativ. 

Bostadsrättsförening vände nej till solpaneler till ett ja

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

De är Sveriges bästa arbetsgivare 2017

Revisionsbolaget Grant Thornton har utsetts till ”Sveriges bästa arbetsgivare 2017” för stora företag och när det gäller mellanstora organisationer är det teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren som tar hem den titeln. Resultatet baseras på en årlig undersökning som genomförs av employer branding-företaget Universum.