nr-logo

Tidningen för miljöproffs

HSB minskar koldioxidutsläpp med nära hälften

  • Annons 1

Utsläppen av koldioxid från uppvärmningen av HSB:s bostäder minskade med 40 procent mellan 1990 och 2002, uppger företaget i ett pressmeddelande. Av detta är 9 procent minskad energiförbrukning, resten en konsekvens av att man börjat använda nya energisorter, inte minst inom fjärrvärmeområdet där användningen av fossila ämnen i produktionen nästan upphört. Vissa bostadsrättsföreningar har också gått över från exempelvis oljepannor till bergvärme eller anslutit sig till fjärrvärmenätet.

– Idag är det mycket lönsamt för bostadsrättsföreningarna att minska sin energiförbrukning och därmed sina klimatpåverkande utsläpp. Uppvärmningen är ju ofta den största enskilda utgiftsporten för våra bostadsrättsföreningar, konstaterar Gun-Britt Mårtensson, Ordförande i HSBs Riksförbund.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.

  • Annonskod Huvudspalten 4