nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Energiförbättring
Tidigare vd:n Johan Ahlberg och Louise Florell. FOTO: Energiförbättring

Hon tar över vd-rollen på familjeägda företaget Energiförbättring

Louise Florell kommer närmast från posten som marknadsansvarig på företaget. Nu tar hon nästa kliv i karriären och blir vd.

  • Annons 1

Louise Florell har under åren bland annat lett utvecklingen av marknadsstrategier, organiserat mässor och ansvarat för ISO-certifieringen.

Med tiden har beslutet vuxit fram att hon vill fortsätta driva och vidareutveckla det bolag som hennes pappa Johan Ahlgren, har byggt upp och hon är nu beredd att överta vd-posten.

– Jag tycker det ska bli riktigt spännande att få axla vd-rollen, men det är också en stor trygghet att Johan är kvar i bolaget där han ska fortsätta att fokusera på det som han brinner för: tekniken och affärerna. En av de bästa sakerna med Energiförbättring är att vi är ett härligt gäng med en familjär känsla. Det är en fin mix av människor och vi har högt i tak, säger Louise Florell i ett pressmeddelande.

Intresse för förnybar energi

Energiförbättring har de senaste åren haft en god utvecklingstakt. De har nyligen fått en ISO-certifiering för kvalité och miljö. Just nu genomförs en stor solenergisatsning och Energiförbättring har även tagit steget fullt ut att bli ett elföretag.

– Jag har ett stort intresse för förnybar energi och ser fram emot att vara en del av utvecklingen av långsiktigt hållbara energilösningar. Energiförbättring är starka när det gäller att ta fram smarta och långsiktiga lösningar för sina kunder, det är ett arbete som jag vill fortsätta driva, säger Louise Florell.

Louise Florell tillträdde tjänsten som vd den 1 mars.

Läs mer: Miljöprofil går till Reformklubben

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.

Gretaeffekten del av större trend

Hos SAS använder hållbarhetschefen ordet roligt om det stora intresset för klimat som följt av IPCC:s rapport och klimataktivisten Greta Thunbergs inlägg i debatten. Men minskat flygande och ökad efterfrågan för biobränsle bygger på beslut som fattats tidigare än så, enligt fyra företag som påverkas på olika sätt av klimatdebatten.