nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Green Cargo
Erica har tidigare jobbat som miljö- och kvalitetschef på koncernnivå inom PostNord, med ett strategiskt ansvar för företagets verksamhetsledningssystem. FOTO: SJ

Hon lämnar SJ – blir hållbarhetsdirektör på Green Cargo

I början av sommaren lämnar Erica Kronhöffer sitt uppdrag som hållbarhetsdirektör och chef för stab Kvalitet och Miljö på SJ. Hon går istället tillbaka till sitt tidigare jobb på Green Cargo.

  • Annons 1

Efter sex år som hållbarhetsdirektör på SJ, tar Erica Kronhöffer nästa steg i karriären och blir hållbarhets- och kommunikationsdirektör på Green Cargo.

Tillbaka till Green Cargo

Hon har tidigare jobbat på Green Cargo och då under sju år. Under två av dessa år var hållbarhetschef med ett strategiskt ansvar för företagets integrerade ledningssystem, som omfattar kvalitet, miljö och arbetsmiljö.

Hon satt även med i koncernledningen på företaget.

Tillträder efter sommaren

– Under sina år på SJ har Erica Kronhöffer haft en viktig roll i arbetet med att utveckla SJ till ett än mer hållbart reseföretag. Jag önskar henne all lycka framöver, säger SJ:s vd Crister Fritzson. 

Erica Kronhöffer tillträder den nya tjänsten på Green Cargo den 1 augusti 2019.

Läs mer: Johline Z. Lindholm lämnar hållbarhetsrörelsen – blir PR-chef på Telge Energi

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.