nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Hon kan bli årets EU-parlamentariker

Årets EU-parlamentariker i klassen fiske. Det kan Isabella Lövin titulera sig med om hon tar hem tidningen The Parliament Magazines utmärkelse.

  • Annons 1

Isabella Lövin svidade om från journalist och författare till boken Tyst hav till EU-parlamentariker för Miljöpartiet med särskilt fokus på fiskefrågor som ledamot av EU-parlamentets fiskeutskott.

Nu är hon en av de tre nominerade i klassen fiske i priset MEP Award som delas ut av The Parliament Magazine. Och den enda svensken som nominerats till priset. Nomineringar har kommit från olika organisationer och intressegrupper och sedan har tidningen valt ut tre i varje klass. Nu är det upp till politikerna att rösta fram sina favoriter.

Vinnarna presenteras den 29 september.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

SIS uppdaterar standard – ska få fler kommuner att jobba med hållbar utveckling

Nu blir det enklare för kommuner, landsting och regioner att jobba med hållbar utveckling. Det ser flera svenska kommuner och Sveriges Ekokommuner till, genom att tillsammans med SIS uppdatera den svenska standarden för hållbar utveckling i kommuner, landsting och regioner (SS 854000) i enlighet med Agenda 2030.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.