nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Hon kan bli årets EU-parlamentariker

Årets EU-parlamentariker i klassen fiske. Det kan Isabella Lövin titulera sig med om hon tar hem tidningen The Parliament Magazines utmärkelse.

  • Annons 1

Isabella Lövin svidade om från journalist och författare till boken Tyst hav till EU-parlamentariker för Miljöpartiet med särskilt fokus på fiskefrågor som ledamot av EU-parlamentets fiskeutskott.

Nu är hon en av de tre nominerade i klassen fiske i priset MEP Award som delas ut av The Parliament Magazine. Och den enda svensken som nominerats till priset. Nomineringar har kommit från olika organisationer och intressegrupper och sedan har tidningen valt ut tre i varje klass. Nu är det upp till politikerna att rösta fram sina favoriter.

Vinnarna presenteras den 29 september.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4