nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Världshavet täcker två tredjedelar av jordens yta och dess tillstånd är kritiskt. FOTO: Shutterstock

Hon blir Sveriges havsambassadör

Sveriges har fått en ny havsambassadör. Hon har bland annat lett regeringens arbete med FN:s havskonferens under sommaren 2017.

  • Annons 1

Helen Ågren blir ny havsambassadör. Hon har en lång bakgrund inom regeringskansliet som departementsråd på bland annat Miljö- och energidepartementet och Utrikesdepartementet.

– Världshavet täcker två tredjedelar av jordens yta och dess tillstånd är kritiskt. Genom det internationella samarbetet får vi återkommande nedslående rapporter om hur haven mår, men samtidigt ny kunskap om lösningar och gemensamma initiativ för att förändra läget och rädda haven för kommande generationer, säger Helen Ågren.

Läs mer: Smart metod hjälper fiskeindustrin att ställa om

Helen Ågren började sitt uppdrag med att representera Sverige i början av mars då hon deltog vid The Economists World Ocean Summit i Mexiko bland annat för att byta erfarenheter om nationell havspolitik.

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

It-bolaget ger de anställda gratis resande hela semestern

It-bolaget Softhouse Öresund skippar att ge en pryl till sina 80 anställda i sommarpresent. Istället får alla en varsin sommarbiljett hos Skånetrafiken – med obegränsat resande hela sommaren.