nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Silvia Ernhagen, ny vd för Hungerprojektet. FOTO: Emil Fagander

Hon blir ny vd för Hungerprojektet

Bris tidigare kommunikationschef blir ny vd för Hungerprojektet.

  • Annons 1

Silvia Ernhagen ska axla rollen som ny vd för Hungerprojektet. Hennes främsta uppgift blir att leda Hungerprojektets förändringsresa, öka kännedomen och skapa kraft i organisationen.

– Silvia Ernhagen har en både bred och djup förståelse för ideell verksamhet och är också en bevisat framgångsrik chef och förändringsledare. Det är den kombinationen av kompetenser som vi har letat efter och funnit i Silvia, säger Marie Wallenberg, styrelseordförande Hungerprojektet.

Kommunikationschef på Bris

Silvia kommer närmast från Bris där hon arbetat som kommunikations- och påverkanschef sedan år 2013. Innan dess har hon nästan 20 års erfarenhet från press- och påverkansarbete på RFSU.

– Det ska bli spännande att få leda Hungerprojektets digitaliseringsresa. Det är en utmaning att nå fram, därför måste vi skapa bra digital kommunikation och förenkla givandet online, säger Silvia Ernhagen.

Opinionsbildade organisation

Silvias vision är att Hungerprojektet ska bli en opinionsbildande organisation med högt förtroende som med ökad insamling möjliggör att ännu fler människor kan lyfta sig själva ur hunger och fattigdom.

– Jag ser också Agenda 2030 som en ledande komponent i Hungerprojektets arbete. Vi har ganska kort om tid på oss, 12 år, för att uppnå Agenda 2030 målen, där vi ska ha utrotat hunger och fattigdom globalt. Att få vara med och bidra till det känns fantastiskt, säger Silvia Ernhagen.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Sverige kan bli det klimatmässiga föredöme som omvärlden behöver”

Mattias Goldmann om 73-punktsöverenskommelsen:

Förutsättningarna för att nå klimatmålen till år 2030 förbättras kraftigt med 73-punktsöverenskommelsen mellan socialdemokraterna, centerpartiet, liberalerna och miljöpartiet. Men de viktigaste punkterna behöver konkretiseras och utformas så att de ger maximal klimatnytta, skriver Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.