nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Hon blir ny nationell samordnare för sjöfart och närsjöfart

sjöfart
Pia Berglund, ny nationell samordnare för sjöfart och närsjöfart. FOTO: Trafikverket

Pia Berglund blir ny nationell samordnare för sjöfart och närsjöfart. Hon kommer närmast från tjänsten som vice vd och innan dess vd för branschorganisationen Svensk sjöfart.

  • Annons 1

Pia Berglund kommer vara placerad i Norrköping och tillträder tjänsten 1 februari. Rekryteringen är ett regeringsuppdrag som är tidsbegränsat på sex år.

Hon är utbildad till jurist och har haft flera internationella uppdrag och chefstjänster på Transportstyrelsen och på Sjöfartsverket.

Jobbat med sjöfarten hela livet

– Jag är mycket glad över att få tjänsten. Jag har jobbat med sjöfart i hela mitt liv och hoppas med min kunskap och erfarenhet bidra till att vi får till den överflyttning av gods till sjöfart som alla parter så länge önskat. Uppdraget är brett, och en god samverkan med myndigheter, branschen samt intresseorganisationer, kommer blir en viktig faktor för att vi tillsammans ska nå målet om bättre nyttjande av sjöfarten, säger Pia Berglund i ett pressmeddelande.

I uppdraget ingår också att främja samverkan, föra dialog med berörda aktörer samt utarbeta och bidra till att verkställa en handlingsplan som främjar inrikes sjöfart och närsjöfart. Samordnaren ska ta in synpunkter från relevanta myndigheter och andra aktörer, till exempel det nationella godstransportrådet.

Läs mer: Koldioxidutsläpp orsakade jordens största massutdöende

Etiketter:, ,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4