nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Linda Elmén, ny hållbarhetschef på Stockholmsmässan. FOTO: Canon

Hon blir ny hållbarhetschef på Stockholmsmässan

Vid årsskiftet får Nordens största mötesanläggning en ny hållbarhetschef. Hon kommer närmast från tjänsten som hållbarhetschef på Canon.

  • Annons 1

Linda Elmén får jobbet att utveckla hållbarhetsarbetet på Stockholmsmässan i Älvsjö. Hon har tidigare varit hållbarhetschef på Canon och arbetat på företaget i 22 år.

– Hållbarhetsfrågorna utvecklas snabbt i samhället, vilket innebär att den standard vi mäts emot flyttar sig hela tiden. Det innebär att vi löpande måste utveckla vårt sätt att arbeta med de här frågorna, till exempel hur vi själva bidrar till samhället i olika avseenden, och vilka krav vi ställer på leverantörer och samarbetspartners. I förlängningen innebär det också nya affärsmöjligheter för oss som företag, säger Camilla Hållbro, affärsområdeschef på Stockholmsmässan.

Vad ser du mest fram emot med det nya jobbet?

– Jag vill lyfta hållbarhetsfrågorna inom verksamheten och se hur vi kan hjälpa Stockholmsmässans kunder med deras hållbarhetsarbete. Om både mässan och kunderna arbetar tillsammans med hållbarhet så blir effekten mycket större, säger Linda Elmén till Miljö & Utveckling.

Hur kommer det sig att du gick från Canon till Stockholmsmässan?

– Jag har personligen länge velat testa det jag lärt mig inom IT-sektorn inom en annan bransch.

Vad tror du det var som gjorde att du fick jobbet?

– Jag har ett stort kundfokus. När man gör något inom hållbarhetsfrågorna måste det också gynna kunderna och affärerna.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4