nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Linda Elmén, ny hållbarhetschef på Stockholmsmässan. FOTO: Canon

Hon blir ny hållbarhetschef på Stockholmsmässan

Vid årsskiftet får Nordens största mötesanläggning en ny hållbarhetschef. Hon kommer närmast från tjänsten som hållbarhetschef på Canon.

  • Annons 1

Linda Elmén får jobbet att utveckla hållbarhetsarbetet på Stockholmsmässan i Älvsjö. Hon har tidigare varit hållbarhetschef på Canon och arbetat på företaget i 22 år.

– Hållbarhetsfrågorna utvecklas snabbt i samhället, vilket innebär att den standard vi mäts emot flyttar sig hela tiden. Det innebär att vi löpande måste utveckla vårt sätt att arbeta med de här frågorna, till exempel hur vi själva bidrar till samhället i olika avseenden, och vilka krav vi ställer på leverantörer och samarbetspartners. I förlängningen innebär det också nya affärsmöjligheter för oss som företag, säger Camilla Hållbro, affärsområdeschef på Stockholmsmässan.

Vad ser du mest fram emot med det nya jobbet?

– Jag vill lyfta hållbarhetsfrågorna inom verksamheten och se hur vi kan hjälpa Stockholmsmässans kunder med deras hållbarhetsarbete. Om både mässan och kunderna arbetar tillsammans med hållbarhet så blir effekten mycket större, säger Linda Elmén till Miljö & Utveckling.

Hur kommer det sig att du gick från Canon till Stockholmsmässan?

– Jag har personligen länge velat testa det jag lärt mig inom IT-sektorn inom en annan bransch.

Vad tror du det var som gjorde att du fick jobbet?

– Jag har ett stort kundfokus. När man gör något inom hållbarhetsfrågorna måste det också gynna kunderna och affärerna.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Utbyggnaden av raffinaderiet i Lysekil – en komplicerad fråga

I november 2018 gav mark- och miljödomstolen Preem tillstånd att utöka sin verksamhet i Lysekil, vilket har väckt starka reaktioner. Tillståndet innebär möjlighet att genomföra det så kallade ROCC-projektet, som skulle leda till en markant ökning av raffinaderiets koldioxidutsläpp.

  • Annonskod Huvudspalten 4

PFAS kan kosta Sverige 50 miljarder kronor per år

Högfluorerade ämnen (PFAS) kan skapa stora kostnader för samhället. På europanivå handlar det om över 50 miljarder euro, varav miljöskador i Sverige beräknas kunna kosta samhället mellan 18 miljoner och 5 miljarder euro (cirka 50 miljarder kronor) per år. Det visar en ny rapport från Nordiska ministerrådet.