nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Hon blir ny hållbarhetschef på Skandia

Skandias nya hållbarhetschef kommer närmast från regeringskansliet där hon har arbetat som specialist inom hållbart företagande.

  • Annons 1

– Det känns fantastiskt roligt och utmanande att få leda teamet som ska utveckla Skandias hållbarhetsarbete. För mig är det centralt att ha en stark koppling mellan hållbarhet och affärsutveckling. Just den dimensionen hoppas jag kunna bidra extra till i min nya roll, säger Helena Hagberg, som börjar på Skandia i januari.

Helena Hagberg har tidigare arbetat som senior ESG-analytiker på Nordea och ESG-analytiker på Banco fonder. På regeringskansliet har hon i rollen som specialist inom hållbart företagande arbetat med bland annat bolag som Telia och Vattenfall.

Utöver att vara hållbarhetschef kommer Helena även att vara verksamhetschef för Skandias stiftelse Idéer för livet.    

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Andelen biogas ökar – men minskning för fordonsgas

Ny statistik från SCB visar att andelen biogas i den fordonsgas som säljs i Sverige ökar. Ökningen är kraftig jämfört med 2016. Då var 73 procent av fordonsgasen biogas, medan man år 2017 nådde hela 86 procent. Biogasen ökar även i absoluta tal. – Det är positivt att biogasandelen ökar för varje år, här är […]

  • Annonskod Huvudspalten 4