nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Hon blir ny hållbarhetschef på Skandia

Skandias nya hållbarhetschef kommer närmast från regeringskansliet där hon har arbetat som specialist inom hållbart företagande.

  • Annons 1

– Det känns fantastiskt roligt och utmanande att få leda teamet som ska utveckla Skandias hållbarhetsarbete. För mig är det centralt att ha en stark koppling mellan hållbarhet och affärsutveckling. Just den dimensionen hoppas jag kunna bidra extra till i min nya roll, säger Helena Hagberg, som börjar på Skandia i januari.

Helena Hagberg har tidigare arbetat som senior ESG-analytiker på Nordea och ESG-analytiker på Banco fonder. På regeringskansliet har hon i rollen som specialist inom hållbart företagande arbetat med bland annat bolag som Telia och Vattenfall.

Utöver att vara hållbarhetschef kommer Helena även att vara verksamhetschef för Skandias stiftelse Idéer för livet.    

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.