nr-logo

Hållbarhet i praktiken

”Höga klimatmål gynnar Sverige”

– Norra Sverige vill och kan ta sin del av ansvaret, säger Glenn Nordlund, styrelseordförande för Kommunförbundet i Västernorrland.

Sveriges regering bör ställa sig bakom EU-parlamentets ambitioner för klimatmålen. Det betonar ledande politiker i Sveriges fyra nordliga län.

  • Annons 1

I uttalande till myndigheter, departement, nätverk och politiker i Sverige och EU betonar företrädare från norra Sverige att ökningen av växthusgaser i atmosfären måste upphöra och temperaturökningen hejdas. De vill att sveriges regering ställer sig bakom de mål som formulerats av europaparlamentet, vilket innebär 40 procents minskning av koldioxidutsläpp, att minst 30 procent av energin ska vara förnybar och att åstadkomma en energieffektivisering med 40 procent till 2030.

De konstaterar att norra Sverige har stora tillgångar till bioråvara och att höga klimatambitioner och fasta europeiska mål för andelen förnybar energi gynnar en hållbar klimatutveckling i Europa och samtidigt tillväxt och utveckling i regionen Norra Sverige.

– Norra Sverige vill och kan ta sin del av ansvaret för att bidra till en hållbar global utveckling som bygger på förnybar energi och bioekonomi, säger Glenn Nordlund, styrelseordförande för Kommunförbundet i Västernorrland.

Läs hela uttalandet här.

Taggar:, ,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.